Voetbalvereniging Zuidlaarderveen
(De jeugd heeft de toekomst)
Home arrow Nieuws arrow Nieuws Senioren arrow Nederlaag voor Zuidlaarderveen tegen tweedeklasser Peize
Nederlaag voor Zuidlaarderveen tegen tweedeklasser Peize PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Garmt Jan Jager
woensdag 10 augustus 2011
In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen heeft het Zuidlaarderveen 1 een 1-4 nederlaag geleden tegen tweedeklasser Peize.

31 juli waren de senioren begonnen met hun eerste training en in de aanloop naar het
nieuwe seizoen zijn veel spelers nog met vakantie, gaan nog op vakantie of hebben
andere verplichtingen.
De trainingsopkomsten zijn dus nog matig, maar toch is trainer Richard Moesman al
druk in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de jongens die de trainingen
bezoeken.

Zo stond vanavond (9 augustus) de wedstrijd VVZ 1 - Peize 1 op het programma, maar
door hevige regenval bleek het 2e veld van Zuidlaarderveen niet bespeelbaar en dus
moest de wedstrijd omgedraaid worden en werd het duel in Peize afgewerkt.

Met een mix van 1e en 2e elftalspeler vertrok VVZ naar Peize. In totaal 15 spelers
waren beschikbaar voor deze oefenwedstrijd.
Zuidlaarderveen heeft ook dit seizoen weer een paar nieuwe spelers erbij. We
verwelkomen Jermaine Kasto, Emilio Asmodikromo, Albert Moesa en Pascal Rakers,
laatst genoemde maakte vanavond nog geen deel uit van het elftal.

De wedstrijd begon om 19.30 uur en al na 2 minuten stond het 1-0 voor de thuisploeg.
Een snelle aanval via de linkerkant van het veld, waarbij de speler diagonaal
fantastisch uithalen deed en de bal verdween fantastisch in het doel.

Zuidlaarderveen moest even aftasten en het was onderling wennen. Veelal werd er niet
gecoacht achter de bal aan, werd er vergeten om een stapje in de bal te komen en
daardoor leed VVZ makkelijk balverlies. Met name op het middenveld onstond in
balbezit veel ruimte die door de beide middenvelders niet goed benut werden waardoor
veelal een lange bal gehanteerd werd. Als de lange bal dan ook nog niet aankomt dan
wordt het lastig en blijf je verdedigen,verdedigen en verdedigen. Ondanks dat Peize
gevaarlijk was met hun opkomende backs was de eindpass aan hun kant ook niet zuiver
en werden er nauwelijks kansen gecrëeerd. Voor Zuidlaarderveen was er 1 kans voor
Jermaine Kasto alleen hij kwam net een voet tekort en dus kon de keeper de bal
pakken.

Ruststand was dan ook 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Na de rust schroefde
Peize het tempo iets op en ging het rustig met aanvallen over de vleugels. Het
duurde tot aan de 56e minuut voordat het 2-0 werd uit een standaardsituatie.
Een vrije trap op een 20 meter van het doel belandde via de muur voor de voeten van
een inlopende speler van Peize die oog in oog met keeper Dick Dijkstra niet faalde:
2-0.

Na de 2-0 bleef Zuidlaarderveen combineren, had het af en toe een uitbraak via
Melvin Martens maar gevaarlijk werd het niet.
Na 65 minuten werd Dick Dijkstra gewisseld voor reservedoelman Arnold v/d Molen. Hij
kreeg binnen een paar minuten al zijn eerste tegentreffer te verwerken. Een vrije
trap vanaf de linkerkant van het veld werd door hem niet goed ingeschat en draaide
in één keer het doel in: 3-0.

Zuidlaarderveen was niet bij machte om nog een goede aanval op te zetten. In de 82e
minuut werd het 4-0. Een aanval via de rechterkant van het veld waarbij Emiliano
Asmodikromo gemakkelijk uitgespeeld werd, de speler de bal op rand 16 afleggen deed
en de inkomende speler die de bal hard en hoog achter doelman Arnold v/d Molen
schoot.

Het mooiste doelpunt van de avond werd bewaard voor de slotminuut. Invaller Bert Jan