VVZ WINT NIPT VAN SPW PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Garmt Jan Jager
zondag 20 maart 2011
VVZ WINT NIPT VAN SPW Een mooie zonnige lentedag, 20 maart 2011, waarop VVZ aan moest treden tegen SPW uit
Stadskanaal. Eerder dit seizoen gaven de Veensters daar een 0-2 voorsprong na de
rust weg en zag het SPW zegevieren met 4-2 en dat had puur te maken met strijdlust
van SPW-kant.

VVZ was dus gewaarschuwd voor een fysieke strijd. Het was tevens de ontmoeting
tussen de nr.2 en nr.3 van de competitie en VVZ moest koste wat het kost winnen om
weer een beetje aansluiting te krijgen met Alteveer en SPW.

Zuidlaarderveen begon gehandicapt aan de wedstrijd. Spits Gilliano Moesman was
geblesseerd en ook kon VVZ geen beroep doen op laatste man Romario Kartoidjojo en
mid-mid Armand Melis, beide geschorst.

SPW hanteerde met name lange ballen vanaf de backs naar voren en probeerde te
voetballen uit de tweede lijn onder aanvoering van aanvoerder Patrick Koster. De
eerste kans was voor SPW. Een bal werd door de spits in een keer op de pantoffel
genomen en de spits zag zijn bal op de lat verdwijnen. Zuidlaarderveen was dus
meteen gewaarschuwd en wakker.

Gedurende de eerste helft bleef het hetzelfde spelbeeld met een fysiek en
voetballend beter SPW. De beste kans voor SPW kwam van aanvoerder Patrick Koster die
een inzet op de paal zag belanden. Toch gingen beide ploegen met een brilstand van
0-0 rusten.

Na de rust veranderde er niet veel in het spelbeeld. SPW bleef lange ballen hanteren
en loerde er op om het af te maken vanuit de tweede lijn maar de defensie van VVZ
onder leiding van Martin van Schoonhoven gaf geen krimp.

Halverwege de tweede helft werd een bal wild de lucht in getrapt door Garmt-Jan
Jager. De bal belandde bij Frank Hamming die hem goed onder controle bracht,
wegdraaide van zijn tegenstander en Melvin Martens op maat bediende. Laatst genoemde
wist dit kansje te verzilveren en dus had VVZ hun voorsprong: 1-0

SPW begon meer en meer aan te dringen en zag 2 ballen op respectievelijk de paal en
op de lat belanden. VVZ kwam goed weg. Kelvin Kasto had de wedstrijd kunnen
beslissen maar zag een kopbal vanuit een voorzet naast gaan.

Zuidlaarderveen moest tot op het tandvlees gaan om geen tegentreffer te incasseren
en was daarbij 2 keer gelukkig toen de scheidsrechter geen penalty gaf na vermeend
hands in de "zestien"
Na een 6 tal extra minuten blies de scheidsrechter voor het eind en was de zege een